GeriÇorba Tarifleri Toga çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Toga çorbası tarifi

Toga çorbası tarifi

Yaz kız sofralarımızı süsleyen toga çorbası yoğurt, nohut ve yarma ile hazırlanıyor. Taze nane ve eritilmiş tereyağıyla da lezzetine lezzet katıyor. Üstelik besleyici özelliğiyle de her daim tercih edebilirsiniz. Peki, toga çorbası nasıl yapılır? Malzeme listesi ve yapılışını hemen aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Tuz

Toga çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın.

Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın.

Yumurta, un ve yoğurdu bir kaseye alın.

Üzerine nohut ve buğdayın suyundan ekleyip karıştırın.

Yoğurtlu karışıma, haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyip bir tencereye alın ve sürekli karıştırın.

Kaynamaya başlayınca da ara karıştırmaya devam edin.

En son nane ve tuzu da ilave edip ocaktan alın.

Üzerine de eritilmiş tereyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.