GeriEt Yemeği Tarifleri Tereyağlı yaprak ciğer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağlı yaprak ciğer tarifi

Tereyağlı yaprak ciğer tarifi

Nefis bir protein deposu olan ciğerin her türlüsü güzel ama özellikle ince ince doğranmış yaprak ciğerin tadına doyum olmuyor. Hele ki bu yaprak ciğer tereyağında yapıldıysa… Sizin için tereyağlı yaprak ciğerin tarifini hazırladık. Yanında patates salatasıyla servis ettiğinizde enfes oluyor. Mutlaka denemeniz gereken bu yemeğin malzemelerini ve yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 500 gram ciğer
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Kekik

Tereyağlı yaprak ciğer tarifi Nasıl yapılır?

Ciğerleri ince ince yapraklar halinde doğrayın ya da kasaptan doğranmış halde alın.

Ciğerlerinizi 2-3 kat kağıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağa dizip sularının süzülmesini sağlayın.

Büyük boy bir tavayı ısıtıp içinde tereyağını eritin.

Hafifçe kahverengileşene kadar kızdırdığınız tereyağının içine azar azar ciğerleri ekleyin.

Ciğerlerin her iki tarafını da 2 dakika kızartın.

İki tarafı da kızarınca üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve tavadan servis tabağına alın.

Mor soğanları piyazlık doğrayıp tuzla hafifçe ovun.

Yıkadığınız soğanları sumakla harmanlayın.

Maydanozu ince ince kıyıp soğana ekleyin.

Soğan salatasını ciğerlerin yanına koyup, soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…