GeriEt Yemeği Tarifleri Tantuni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tantuni tarifi

Tantuni tarifi

Mersin'e has bir lezzet olan tantuniyi evinizde hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet lavaş
  • 1 kilogram kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tantuni tarifi Nasıl yapılır?

Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra saca koyun ve tereyağı ekleyin. Etler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar bekleyin.

Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırın. Üzerine toz biber atıp ocağın altını kapatın ve etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın.

Lavaşların içine yerleştirerek dürüm şeklinde servis yapın.