GeriTatlı Tarifleri Sütlü incir tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü incir tatlısı tarifi

Sütlü incir tatlısı tarifi

Sütlü incir tatlısı, Kütahya mutfağına ait oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı. İncir uyutması olarak da bilinen bu tatlı için sadece kuru incir ve süte ihtiyacınız var. Tabii biraz da sabra çünkü sütlü incir tatlısı yoğurt gibi mayalanan bir tatlı. Sizin için sütlü incir tatlısının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 7-8 adet kuru incir
  • 5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

Sütlü incir tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İncirleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin.

Saplarını kestiğiniz incirleri küçük küpler halinde doğrayın.

Sütü küçük parmağınızı batırdığınızda sıcak gelecek ancak elinizi yakmayacak kadar ısıtın.

Isınan süte incirleri ekleyin ve el blender’ıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.

Tatlıyı kaselere bölüştürüp üstlerine dövülmüş ceviz koyun.

Kaselerin ağızlarını streç filmle kapatın.

Üzerini kalınca bir sofra beziyle örtüp mayalanması için 3 saat oda sıcaklığında bekletin.

Mayalanan tatlıları buzdolabına kaldırın.

Soğuk servis edin. Afiyet olsun!