GeriEt Yemeği Tarifleri Susamlı çıtır et tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susamlı çıtır et tarifi

Susamlı çıtır et tarifi

Çin restoranlarının vazgeçilmezi susamlı çıtır et tarifi Gelinim Mutfakta programıyla birlikte en çok aranan tariflerden biri oldu. Yapımı kolay ve pratik bir şekilde kısa sürede hazırlayabileceğiniz susamlı çıtır et tarifi ile sevdiklerinizi Uzakdoğu mutfağının güzellikleriyle tanıştırabilirsiniz. Peki, susamlı çıtır et nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta susamlı çıtır et tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 5 Adet yeşil dolmalık biber
  • 2 Çay kaşığı beyaz susam
  • 1 Tatlı kaşığı nişasta
  • 1 Paket karbonat
  • 1 Şeker kaşığı bal
  • Bir tutam soğan tozu
  • Bir tutam sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz

Susamlı çıtır et tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle eti uzunlamasına ince ince kesin ve derin bir kaseye alın.

Soğuk suya nişasta ve karbonat atıp karıştırın.

Etin olduğu kaseye zeytinyağı, sarımsak tozu, soğan tozu, soya sosu, bal, ve baharatları da ilave edip karıştırmaya devam edin.

En son nişastalı karışımı da etlerin üzerine ekleyip son kez karıştırın.

Diğer yandan biberleri doğrayın.

Tavaya yağı alıp yüksek ateşte önce biberleri, sonrasında susamları atıp kavurun.

Ardından marine eti tavaya ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın, pişirmeye bırakın.

Etler suyunu çektiğinde ve karamelize olduğunda ocağın altını kapatıp pilav ya da noodle ile servis edin.

Afiyet olsun...