GeriTavuk Yemeği Tarifleri Sıyrık tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıyrık tavuk tarifi

Sıyrık tavuk tarifi

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta sıyrık tavuk tarifi ile akşam için yemek arayışında olanlara alternatif sunuyor. Peki Gelinim Mutfakta sıyrık tavuk nasıl yapılır? İşte sıyrık tavuk tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet tavuk baget
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 kaşık yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sıyrık tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk bagetlerini mısır nişastası be tuz karışımına bulayın.

Sosu için malzemeleri geniş bir kaba alın ve kıvam alana kadar karıştırın.

Tavuk bagetlerini sosa bulayın ve buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Buz dolabından çıkardığınız tavukları tencereye alın ve kısık ateşte ağır ağır pişirin.

Suyu çekince tavukları ara ara kontrol edin ve yumuşacık olduğunda altını kapatın.

Afiyet olsun...