GeriEt Yemeği Tarifleri Sivas köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sivas köftesi tarifi

Sivas köftesi tarifi

Dünyaca ünlü bir marka haline gelmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsüne başvurularak 2010 yılında tescil ettirilen 'Sivas köftesine' ilgi günden güne artıyor. Sadece et ve tuz kullanılarak yapılan Sivas köftesi lezzetiyle iştah kabartıyor. Sivas köftenin bir püf noktası da kıyma halinde etin bir gün boyunca dinlendirilmesi. Peki Sivas köfte nasıl yapılır? İşte Sivas köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo kaburga, sırt ve kol etinden çekilmiş kıyma
  • 20 gram tuz

Servisi için;

  • Domates
  • Yeşil biber
  • Tırnak pide

Sivas köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı bir gece önceden tuzlayarak bekletin.

İyice yoğurulan köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avuç içiyle yuvarlak ve ince bir şekil verin.

Köfteleri mangal ateşinde yada döküm tavada pişirin.

Servisi için domatesleri istediğiniz miktarda ikiye bölün ve tavada arkalı önlü kızartın.

Yeşil biberler için de aynı işlemi uygulayın ve tırnak pide eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...