GeriBörek Tarifleri Simit börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simit börek tarifi

Simit börek tarifi

Böreği seviyorsunuz, simidi de seviyorsunuz. Peki ya ikisi bir araya gelirse ne olur? Elbette ortaya tadına doyulmaz bir şaheser çıkar. Üstelik yapımı da çok kolay. Huzurlarınızda simit börek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 120 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

Simit börek tarifi Nasıl yapılır?

Bir yufkayı 4 eşit üçgen parçaya ayırarak başlayın. Yufkanın geniş tarafına önce zeytin ezmesi sürüp, sonra sırasıyla kaşar peyniri, kekik ve pul biberi serpiştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, iki ucunu birbirinin altından geçirerek simit şekli verip, yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Bir kasede yumurtaları, ayrı bir kasede pekmez ve zeytinyağını çırpın. Tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerine önce yumurta sarılarını, sonra pekmezli karışımı sürdükten sonra, bolca susam serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR