GeriBörek Tarifleri Puf böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Puf böreği tarifi

Puf böreği tarifi

Misafirlerinize ikram edebilecekleriniz listesinde baş sırada olması gereken lezzetli bir tarif!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Puf böreği tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru yoğurmak için derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp süt, zeytinyağı, sirke ile beraber tuzu koyun. Bir elinizle azar azar unu eklerken diğer elinizle de yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında, elinize yapışmayacak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın ve 3-4 dakika kadar hamuru yoğurarak toparlayın. Üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp bir kenarda en az 1 saat dinlenmeye bırakın.

İç harcı için bir tavaya kıymayla beraber sıvı yağı koyup kavurmaya başlayın. Ara sıra karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Piştiğinde kıymayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ocağın üzerine geniş bir kızartma tavası koyup içine sıvı yağı aktarın ama ocağı açmayın. Bir kenarda börekleri hazırlayın. Bunun için tezgahın üzerini hafifçe unlayın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerine koyun ve oklavayla yarım santimden daha da ince yufka açın. Sonra bir su bardağıyla yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir parçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup üzerini diğer parçayla kapatın. Kenarlarını elinizle bastırarak kapatın, bütün hamurları bu şekilde hazırlayın.

Tavaya koyduğunuz yağı kızdırarak börekleri kızartın. Sıcak olarak servis yapın.