Portakallı bademli pilav tarifi

Pilavlar sofralarımızın olmazsa olmazları. Özellikle et yemeklerinin yanına pilavlar çok yakışıyor. Bu pilav da bunun enfes bir örneği: Portakallı bademli pilav. Hafif tatlı lezzetiyle bir kez deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği portakallı bademli pilav için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Gülhan Kara'ya ait bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Portakallı bademli pilav tarifi
Portakallı bademli pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı badem
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve sıkılmış taze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır
  1. Pirincin Hazırlanması
    Pirinci ılık suyla ıslatıp 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  2. Yağın Hazırlanması ve Pirincin Pişirilmesi
    Yağları pilav tenceresine alın. Üzerine bademleri ekleyip kavurun. Ardından portakal kabuğunu ilave edip karıştırın. Süzülmüş pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  3. Pişirme ve Servis
    Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ve sıkılmış taze portakal suyunu ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince pilavı 20 dakika demlendirip harmanlayarak servis yapın.
  4. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ236 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ14 g
PROTEİN4 g