GeriÇorba Tarifleri Pho çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pho çorbası tarifi

Pho çorbası tarifi

Çorbalar bizim mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Dünyada birçok mutfakta da çorbalar çok geniş bir yere sahip. Özellikle Asya mutfakları çorbalarıyla ünlü. Bu tarifimizde Asya lezzetlerini sevenler için Vietnam mutfağından pho çorbası hazırladık. Etiyle, eriştesiyle oldukça doyurucu bir çorba olan pho’yu siz de denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram dana kontrafile
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram pirinç eriştesi
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yıldız anason
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 başparmak kadar zencefil
  • 1 demet kişniş
  • 2 çorba kaşığı misket limonu suyu
  • 1 adet jalapeno biberi
  • 1 çorba kaşığı balık sosu
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2-3 dal taze soğan
  • 125 gram soya filizi
  • Tuz        
  • Karabiber

Servis için:

  • Acı Sriracha sosu
  • Soya sosu
  • Misket limonu

Pho çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Eti tuz ve biberle tatlandırın.

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Etin her iki tarafını da 2-3 dakika mühürleyin.

Tavadan aldığınız etinizi bir kenarda dinlendirin.

Erişteleri kaynar suda 4-5 dakika haşlayın.

Suyunu süzüp erişteleri kenara alın.

Tavuk suyu, kuru soğan, anason, tarçın, doğranmış zencefil ve kişnişin saplarını orta ateşte 20 dakika kaynatın.

Bu sürenin sonunda tavuk suyunu süzüp yeniden tencereye alın.

Limon suyu, balık sosu, soya sosu, jalapeno biberi, ince doğranmış kişniş ve yeşil soğanı çorbaya ekleyip kaynama noktasına kadar ısıtın.

Dinlenen etinizi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.

Erişte, et dilimleri ve soya filizini kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve karıştırın.

Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyip, misket limonu dilimleri, soya sosu ve Sriracha sosuyla servis edin. Afiyet olsun…