GeriKahvaltılık Tarifleri Pesto ve keçi peynirli patates frittata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pesto ve keçi peynirli patates frittata tarifi

Pesto ve keçi peynirli patates frittata tarifi

Sofranızda et olmadan da mükellef sofralar kurabilir ve birbirinden lezzetli tariflerle misafir ağırlayabilirsiniz. İşte size bu konuda yardımcı olacak bir vejetaryen tarif: Pesto ve keçi peynirli patates frittata... Sadece kahvaltılarda değil ana öğünlerde de zevkle tüketilebilen pesto ve keçi peynirli patates frittatanın tarifi hemen aşağıda.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 8 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram yumuşak dilimlenmiş keçi peyniri
  • 3 yemek kaşığı sosis
  • Domates
  • Fesleğen.

Pesto ve keçi peynirli patates frittata tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri yumuşayana kadar tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın.

Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın.

Sarımsak ve yumurtalarınızı baharatla birlikte karıştırın ve patatesleri bu karışıma boşaltın ve iyice karıştırın.

Yağı yapışmaz tavada ısıtın ve yumurtalı patates karışımını içine koyun.

5 dakika boyunca düşük sıcaklıkta pişirdikten sonra fırında da bir 10-15 dakika daha pişirin.

Keçi peynirini kenarlarına koyun ve üzerine pesto sos dökün.

Dilerseniz yanlarına domates ve fesleğen koyup servis edebilirsiniz.