GeriTatlı Tarifleri Perçem tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perçem tatlısı tarifi

Perçem tatlısı tarifi

Perçem tatlısı son dönemde adını çok sık duymaya başladığımız lezzetlerden. Hazır baklava yufkasıyla kısa sürede yapılan ve lezzetine doyum olmayan perçem tatlısını siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Malzemesi çok fazla olmadığı için oldukça ekonomik bir tatlı olan perçem tatlısının tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası (hazır)
  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Servis için:

  • Kaymak ya da dondurma

Perçem tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetiyle işe başlayın. Şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.

10 dakika kaynayan şerbetin içine limon suyu ekleyin.

Bir taşım daha kaynatın ve altını kapatıp ılınması için bir kenara alın.

Tereyağını eritin.

Baklava yufkasının paketini açın. Kurumaması için içinden bir tane yufka alıp paketin üzerini ıslak bezle örtün.

Erittiğiniz yağı baklava yufkasının her yerine sürüp üzerine dövülmüş ceviz serpin.

Üzerine bir tane daha yufka koyun ve ince uzun olacak şekilde yufkaları buruşturarak toplayın.

Büzdüğünüz yufkaları tepsiye S şeklinde yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.

Üstlerine fırçayla erimiş tereyağı sürün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin.

Tatlıların üstü kızarınca fırından çıkarıp şerbetini gezdirin.

Şerbeti çekince servise hazırdır. Yanına kaymak ya da dondurma koyabilirsiniz.