GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcanlı saksı kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcanlı saksı kebabı tarifi

Patlıcanlı saksı kebabı tarifi

Türk mutfağının sevilen kebab tariflerinden patlıcanlı saksı kebabı kolay hazırlanışıyla akşam yemeği menülerinde yerini alıyor. Yanına bulgur ya da pirinç pilavı ve yoğurt ile muhteşem bir ziyafete dönüşecek olan patlıcan saksısı tarifi detayları hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcanı

İç harcı için;

  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kırmızı ve yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara ve kırmızı biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Patlıcanlı saksı kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanlari alaca şekilde soyun ve 2’ye bölüp içini alın.

Patlıcanların iç ve dışını yaplayarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Diğer yandan kızgın tavaya sıvı yağ ve küçük küpler halinde doğranmış eti alın ve suyunu çekene kadar pişirin.,

Pişen ete biberleri ve baharatları ilave ederek soteleyin.

Pişen patlıcanlara iç harçtan doldurun.

Salça sosunu bir kasede hazırlayıp üzerne gezdirin.

Tekrar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk pişirin.

Afiyet olsun...