GeriEt Yemeği Tarifleri Pancar kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar kebabı tarifi

Pancar kebabı tarifi

Kış için sağlıklı sebzeler arasında yer alan pancar ve protein açısından oldukça faydalı kuşbaşı etin bir arada olduğu pancar kebabı tarifi akşam yemeği menüsünde olmayı hak ediyor. Rengi ve tadıyla hem göze hem damağa hitap eden pancar kebabı tarifi nasıl yapılır merak edenlere, detaylar hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı
  • 12 adet arpacık soğan
  • 2 adet orta boy pancar
  • 30 adet kuru erik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Pancar kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pancarları temizleyip iri küpler halinde dilimleyin.

Sıvıyağda bir kavurduktan sonra etleri ilave edin.

Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanı ve erikleri de ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Etler yumuşayınca ve suyunu çekince karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Nefis bir bulgur pilavı ile servis edeviliriniz. Afiyet olsun...