GeriHamur İşi Tarifleri Nokul tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nokul tarifi

Nokul tarifi

Nokul, farklı mutfaklarda karşılaştığımız nefis bir lezzet. Nokul hangi yöreden olursa olsun, ufak tefek farklılıklar dışında aynı şekilde yapılıyor. Biz de tarifimizde Bafra usulü nokul tarifini derledik. Denemek isterseniz nokul tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Karbonat

Nokul tarifi Nasıl yapılır?

Un, bir adet yumurta, eritilmiş tereyağı, yoğurt ve karbonatı bir kaba alın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar malzemeleri güzelce yoğurun.

Daha sonra hamurunuzu 3 parçaya ayırın ve açın.

Ardından açılan yufkaları sıvı yağ ile yağlayın.

Ceviz, şeker, tarçını bir kasede karıştırıp yağladığınız yufkaların üzerine serpin.

Yufkaları sararak kapatın ve dilediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.

Kalan 1 adet yumurtanın sarısını da nokulların üzerine sürüp fırına verin.

Afiyet olsun...