GeriMutfak Tüyoları MasterChef shoyu ramen tarifi: Shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef shoyu ramen tarifi: Shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef shoyu ramen tarifi: Shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef shoyu ramen tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ramen Japon mutfağının en ünlü noodle çorbalarından bir tanesidir. Normalde uzun süre kaynatılan kemiklerle yapılıyor. Oshaka'da çok meşhur olan versiyonu shoyu ramen ise açık renk soya sosu ile yapılıyor. Peki, shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef shoyu ramen tarifi detayları...

Düşük sodyumlu az tuzlu olan soya soyla hazırlanan shoyu ramen lezzetli bir akşam yemeği arayışında olanlara alternatif sağlıyor. Sevilen Uzakdoğu mutfağından olan rameni bu farklı yapım aşamalarıyla denemek isterseniz, işte shoyu ramen tarifi ve malzemeleri...

RAMEN TARİFİ MALZEMELERİ

400 gram tavuk

1 paket ramen (Japon eriştesi)

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 adet yumurta

4-5 dal taze soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı susam yağı

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

4-5 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)

100 gram soya filizi

SHOYU RAMEN NASIL YAPILIR?

Tavukları, sarımsak, zencefil, yeşil soğan ve tuzla birlikte 2 su bardağı suyun içinde 30 dakika kadar haşlayın.

Tavukları sudan alıp didikleyin ya da küp küp doğrayın.

Tavukların suyunu da süzüp başka bir tencereye alın.

İçine soya sosu ve susam yağını ekleyin. 15 dakika bu şekilde kaynatın.

Bir başka tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp içine ramen’leri ve kabartma tozunu ekleyin. Ramen’ler yumuşayana kadar pişirin.

Ramen’leri süzüp kaseye alın. Kaynattığınız soya soslu sudan makarnalara ekleyin.

Üzerine haşlanmış yumurta, taze soğan ve haşlanmış tavuk parçaları koyun.

Soya filiziyle süsleyip servis edin.

 

False