GeriHamur İşi Tarifleri Masenica (Masanitsa) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Masenica (Masanitsa) tarifi

Masenica (Masanitsa) tarifi

Börekleri meşhur olan Boşnakların ne kadar maharetli olduklarını bilmeyenimiz yoktur. Yapımı oldukça hüner gerektiren Boşnak böreklerine alternatif olarak hem lezzetli hem pratik ‘Masenica’ ya da diğer bilinen adıyla ‘Masanitsa’ tarifini denemeye ne dersiniz? Eğer siz de bu kadar az malzemeyle nasıl lezzetli bir tat elde edilir merak ediyorsanız, işte masanitsa tarifi ve kolay yapımı…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine un (hamur yumuşak olacak kadar)

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6-7 diş sarımsak

Masenica (Masanitsa) tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için; un, su, tuzla birlikte yoğurun ve üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakın

Daha sonra hamurları portakal büyüklüğünde alarak tabak genişliğinde açın.

Hamurların hepsini bu şekilde açıp aralarına sıvı yağ sürüp üst üste bırakın.

Ardından üst üste bıraktığınız hamurları tepsiye alın ve bu şekilde tepsiye yayarak 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve bu sırada tereyağını eritin.

Sonra sarımsaklı yoğurta ilave edin.

Soğuyan yufkalarınızı elinizle ya da bıçak yardımı ile gelişi güzel parçalayın lokmalık hale getirin. a

Son olarak tereyağlı yoğurdu ilave edip harmanlayın, yemeğiniz hazır. Afiyet olsun...