GeriEt Yemeği Tarifleri Manisa kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Manisa kebabı tarifi

Manisa kebabı tarifi

Akdeniz kıyılarına yolu düşenler için nefis bir lezzet tadılacak duraklardan biri de Manisa'dır. Pidelerin üzerine köfte ve mis kokulu tereyağı ile Manisa kebabının tadına doyum olmaz. Yanında da köz biber ve domatesle de ayrı bir güzel olan bu tarifi evde de kolayca yapabilirsiniz. Peki Manisa kebabı nasıl yapılır? İşte evde Manisa kebabı yapımı için kolay tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 250 gram kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Sumak
  • Maydanoz
  • Tuz

Manisa kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Dana ve kuzu etini karışık olarak iki kez çektirerek kıyma haline getirin.

Tuzunu ekleyip iyice yoğurarak şişlere düzgün ve ince bir şekilde sarın.

Kebapları tavada ağır ağır pişirin.

Aynı şekilde pideleri de hafifçe kızartın, domatesleri ve biberleri gözleyin.

Kızaran pideleri kare kare kesip servis tabaklarına alın.

Kebapları şeklini bozmadan pidelerin üzerine yerleştirin.

Tereyağını kızdırıp köftelerin üzerine gezdirin.

Sumak serpin.

Közlenmiş domates ve biberleri de etlerin çevresine dizin.

İnce kıyılmış maydanoz ve soğanı karıştırıp kebapla birlikte servis edin.

Afiyet olsun...