GeriTatlı Tarifleri Limonlu ve frambuazlı muffin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu ve frambuazlı muffin tarifi

Limonlu ve frambuazlı muffin tarifi
Yapımı oldukça kolay olan bu tarif hem görüntüsü hem tadı enfes!

Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin hem görüntüsü hem tadı enfes!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 3-4 damla limon suyu
  • 3 su bardağı un (kıvama göre artırıp azaltılabilir)
Kreması için:
  • 200 mililitre krema
  • 3 kaşık labne peyir
  • 1 kaşık şeker
  • Yarım su bardağı dondurulmuş frambuaz

Limonlu ve frambuazlı muffin tarifi Nasıl yapılır?

Kremayı küçük bir kap içine alın ve kısık ateşte pişirin. Kaynamadan alıp, soğuması ve biraz katılaşması için buzdolabına koyun. 4-5 saat bekledikten sonra frambuazları labne peyniri ve şekeri de ilave edip mikser ile çırpıp tekrar buzdolabına koyun.

Yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırın. Karışıma süt ve ayçiçeği yağını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek kek kıvamına getirin.

Karışımı muffin kalıplarına yarısını geçmeyecek şekilde dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Kremayı resimde görüldüğü gibi soğumuş muffin'lerin üstüne krema torbası yardımı ile sıkarak frambuaz ile süsleyin ve servis edin.