Geriİçecek Tarifleri Limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonata tarifi

Limonata tarifi

Serinleten, buz gibi bir limonata yaz aylarının en sevilen içeceklerinden. Ferahlatıcı olmasının yanı sıra yemeklerin yanında da ayrı bir güzel oluyor. Yapımı da oldukça basit. Bu nefis yaz içeceğini denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. İşte limonata malzemeleri ve yapılışı...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1,5 litre su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım demet taze nane

Limonata tarifi Nasıl yapılır?

Limon ve portakalın kabuklarını soyun ve bir gece önceden derin dondurucuya koyun.

Ertesi gün çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Ardından portal ve limonu küp şeklinde doğrayın ve blender'a koyun. Üzerine de şeker ilave edip karıştırın.

Meyveleriniz püre haline gelince bir kaba alın ve üzerine su ekleyip karıştırın.

Limonatanızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.

Üzerine nane yaprakları ilave edip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...