GeriHamur İşi Tarifleri Lavaş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lavaş tarifi

Lavaş tarifi

Arasına istediğimiz malzemeleri koyarak nefis dürümler hazırlayabileceğiniz lavaş ekmeğini evde de yapabilirsiniz. Ayrıca günlerce taze kalıyor. Evinizde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz lavaş ekmeğini denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 6,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Lavaş tarifi Nasıl yapılır?

Su, zeytinyağı ve tuzu yoğurma kabına alın.

Daha sonra 3 su bardağı unu ilave edip karıştırın.

Ardından kalan unu azar azar ekleyin ve hafif ele yapışan bir kıvamda hamurunuz olana kadar yoğurun.

Hamurunuzda orta büyüklükte bezeler alın ve üzerine un serperek oklava ile açın.

Geniş tavayı ocağa alın. Tava ısınınca açtığınız lavaşı koyun.

Her iki tarafını eşit bir şekilde pişirin.

Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

Afiyet olsun...