GeriÇorba Tarifleri Kuzu gerdan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu gerdan çorbası tarifi

Kuzu gerdan çorbası tarifi

Gerdan çorbası, kuzu gerdanından elde edilen etle hazırlanıyor. Kemik suyunun oldukça faydalı olduğu göz önüne alındığında bu çorbanın da tam bir şifa kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca un, yoğurt ve birkaç malzemeden oluşan karışım eklendiğinde tadına doyum olmuyor. Eğer sofranızda kuzu gerdanı çorbasına yer vermek isterseniz, işte tarifi... Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 parça kuzu gerdanı
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kuzu gerdan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Eti tencereye alın ve üzerine örtecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayıp kemiğinden ayrılacak kıvama gelene kadar haşlayın.

Daha sonra bir tabağa alın.

Etler biraz soğuyunca kemiklerinden ayırıp didikleyin ve yeniden et suyunun içine ekleyin.

Bir kasede un, yumurta, yoğurt, limon suyu ve suyu çırpın.

Ardından yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve iyice karıştırın.

Tuz ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pul biberi de ekleyip güzelce kızdırın.

Çorbanın üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...