GeriBörek Tarifleri Kuskuslu börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuskuslu börek tarifi

Kuskuslu börek tarifi

Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan bu tarifi denemeden kuskuslu börek tarifi mi olur demeyin!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kavrulmuş kıyma
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kuskus
  • 2 adet kabak
  • 6 adet yufka

Kuskuslu börek tarifi Nasıl yapılır?

Kuskusu tencereye koyup margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. 2 bardak su, karabiber ve tuz ekleyip kuskusu pişirin. Üzerine dereotu, maydanoz, kavrulmuş kıyma ve rendelenmiş kabakları da ilave edip karıştırın.

Sıvı yağ ile yoğurdu çırpın. Yufkaları dörde bölüp iri üçgenler elde edin. Üçgenlerin uç kısmına sos ve hazırladığınız içten koyup yufkayı büyük üçgen şeklinde katlayın. Üzerine kalan sosu gezdirin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.