GeriKahvaltılık Tarifleri Krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep tarifi

Krep tarifi

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krep, un, yumurta, süt, gibi basit malzemelerle hazırlanması nedeniyle ev hanımları tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olan krep, internette en fazla araştırılan yemek tariflerinin başında geliyor. Peki, krep nasıl yapılır? İşte hafta sonu kahvaltıları için krep tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2-3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kasığı soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Krep tarifi Nasıl yapılır?

Unu yumurta, süt ve tuzla karıştırın (karıştırıcı ile daha kolay). Elde edilen hamur çok kalın olmamalıdır. Eğer yeterince ince değilse, biraz daha süt ekleyin.

Karışımın en az yarım saat dinlenmesini sağlayın.

Yapışmaz bir tencereye bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Tavayı orta ateşte 2-3 dakika kızdırın.

Bir kepçe krep karışımını tüm tavayı kaplayacak şekilde yayın.

Bir tarafı hafifçe kahverengileşmeye başladığında (yaklaşık bir dakika) krepi geniş bir tahta veya plastik spatula ile çevirin.

Krepleri; krem peynir, reçel, marmelat, bal, pekmez, zeytin ezmesi, salca veya çilek-muz gibi çeşitli meyvelerle sunuma hazırlayabilirsiniz.