GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı patlıcan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı patlıcan kebabı tarifi

Kıymalı patlıcan kebabı tarifi

Kıymanın patlıcanla müthiş uyum sağladığı tarifi sizler de sofralarınızda misafir edin.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 8 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı tuz

Kıymalı patlıcan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin.

Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın.

Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin. Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin.

Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapabilirsiniz.