GeriTatlı Tarifleri Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı)

Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı)

Türk mutfağında ayrı bir yeri olan Kemalpaşa tatlısı genellikle ambalajlı paketler şeklinde satın alınarak hazırlanır. Ancak Kemalpaşa tatlısı hamurunu evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, ev yapımı Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? İşte kolay Kemalpaşa tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi

Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı) Nasıl yapılır?

Su ve şekeri tencereye alıp kaynatarak şerbetini hazırlayın.

Limon suyunu da ilave ettikten sonra 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Peyniri rendeleyin.

Unun 2 kaşık kadarını ayırıp gerisini eleyerek geniş bir tepsiye alın.

Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp 4 kaşık kadarını peynirle birlikte una ekleyin.

3-4 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.

Tatlıların dışını ayırdığınız 2 kaşık una bulayın ve ardından yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.

Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayana kadar 15 dakika civarında kaynatın.

Kevgirle alıp servis tabağına dizin.

Üzerine Hindistan cevizi serpin.

Afiyet olsun...