GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği tarifi

Kış aylarında en bol ve en sağlıklı sebzelerden biridir karnabahar. Çeşit çeşit tariflerde kendisine yer bulabilen karnabaharın en yaygın yapılışı da tencerede pişen karnabahar yemeğidir. Siz de karnabahar yemeği nasıl yapılır diye öğrenmek istiyor ya da her zaman pişirdiğinizden farklı bir tarif arıyorsanız, sizi aşağı alalım.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz

Karnabahar yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın. Hepsini tencereye ekleyin.

Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yemeğiniz hazır!