GeriKahvaltılık Tarifleri Karadut reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karadut reçeli tarifi

Karadut reçeli tarifi

Tam bir sağlık deposu olan karadut, lezzetiyle de yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken meyvelerden. Karadutun lezzetini kış sofralarına da taşımak isteyenler için ise en uygun seçenek karadut reçeli. Kahvaltı sofranızın ortasına koyduğunuzda mor rengiyle göz alacak, herkesin hayran kalacağı karadut reçeli tarifimiz huzurlarınızda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kase karadut
  • 1,5 kase toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu

Karadut reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını ayıkladığınız karadutları ezmeden yıkayın.

Reçel yapacağınız tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin.

Meyveleri sularını salmaları için en az 3 saat kapağı kapalı halde bekletin.

Reçeli yapmadan önce limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da malzemelere ilave edip kaynatmaya başlayın.

Arada karıştırarak pişirdiğiniz reçelin kıvamı koyulaştığında altını kapatın.

Oda sıcaklığına gelen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun!