GeriMeze Tarifleri Kapari turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapari turşusu tarifi

Kapari turşusu tarifi

Kapari halka arasında gebere otu olarak da bilinir. Reçel ve turşu yapımında kullanılan bu bitki fosfor, potasyum ve kalsiyum yönünden zengindir. Kapari turşusunu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki kapari turşusu nasıl yapılır? İşte kapari turşusu tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kapari
  • 3 su bardağı su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı turşu tuzu

Kapari turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Kaparileri iyice yıkayın.

Tencerede suyu kaynatın ve kaparileri kaynar suda birkaç dakika haşlayın.

Daha sonra süzüp soğuması için bekletin.

Su, sirke ve tuzu bir kasede karıştırın.

Kaparileri soğuyunca kavanoza yerleştirin.

Üzerine boşluk kalmayacak şekilde hazırladığınız suyu ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.

Karanlık ve serin bir yer yaklaşık 20 gün bekletin.

Afiyet olsun...