GeriAtıştırmalık Tarifleri Kabak köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak köftesi tarifi

Kabak köftesi tarifi

Kabak köftesi ya da mücver denince akla genellikle yeşil kabakla yapılan köfteler gelir. Ama Manisa’da kabak köftesi balkabağıyla yapılır ve kahvaltılarda ya da çayın yanında yenir. Sizin için ölçüleriyle, yapılış aşamalarıyla nefis bir Manisa usulü kabak köftesi tarifi hazırladık. İşte tarifimiz…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı ve soğanı rendeleyin.

Baharatları, mayayı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Unu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

1 saat kadar mayalandırdığınız hamurdan parçalar koparın.

Parçaları iki parmak kalınlığında rulolar haline getirin ve dilimleyin.

Dilimlerin üzerine elinizle hafifçe bastırın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp köfteleri yağda kızartın.

Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Özellikle kahvaltı sofralarında çay, peynir, domates ve biberle ya da ayranla tüketilir. Afiyet olsun…