GeriTatlı Tarifleri İrmikli parmak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmikli parmak tatlısı tarifi

İrmikli parmak tatlısı tarifi

İrmikli parmak tatlısı, farklı bir şerbetli tatlı tarifi arayanlar için nefis bir alternatif. Fındık, ceviz ve bademli iç harcıyla favorilerinizden biri haline gelecek. Üstelik yapımı da çok pratik. Peki irmikli parmak tatlısı nasıl yapılır? İşte evde irmikli parmak tatlısı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için:

  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı dövülmüş Antep fıstığı

İrmikli parmak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın. 10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.

Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin.

Ceviz, fındık ve bademi robottan geçirin.

Şeker ve tarçını da ekleyip karıştırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine tarçınlı harçtan koyun.

Kapatıp elinizle ince uzun şekil verin.

İrmiği geniş bir tabağa alın.

Hazırladığınız tatlıların her tarafını irmiğe güzelce bulayın.

Fırın tepsisini yağlayıp tatlıları tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın.

Ilınınca soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.

Tatlılar şerbeti çekince üzerine dövülmüş Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...