GeriTatlı Tarifleri Hurmalı cezerye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hurmalı cezerye tarifi

Hurmalı cezerye tarifi

Cezerye Mersin ve çevresinde çok popüler bir tatlı. Ancak piyasada satılan cezeryelerin büyük bir çoğunluğu şeker içerdiği için şeker tüketmeyenler bu lezzetten mahrum kalıyor. Biz de bunu düşünerek nefis bir hurmalı cezerye tarifi hazırladık. İçinde rafine şeker bulunmayan bu tatlıyı herkes çok beğenecek. Özellikle kahveyle harika olan hurmalı cezeryenin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 7 adet hurma
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerini kaplamak için:

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Hurmalı cezerye tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyip zeytinyağında kısık ateşte kavurun.

Bu esnada hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda yumuşatın.

Havuçlar oda sıcaklığına gelince mutfak robotuna aktarın.

Üzerine ceviz, hurma, yulaf kepeği pekmez ve tarçın ekleyin ve iyice karışana kadar robotta çekin.

Hepsi güzelce karışınca malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.

Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…