GeriAtıştırmalık Tarifleri Hamur aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamur aşı tarifi

Hamur aşı tarifi

Basit ve bir o kadar da doyurucu bir tarif var sırada. Isparta mutfağından ev yapımı hamur aşı tarifi. Yapmanız gereken tek şey hamurları haşlayıp yoğurtlamak, hepsi bu. Kısa sürede yapabileceğiniz ve doyurucu bu tarifi denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram hamur aşı
  • 3 çorba kaşığı kızarmış kaymak yağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir kase süzme yoğurt
  • Tuz
  • Su

Hamur aşı tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye su koyun ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın.

Kaynayan tuzlu suya hamur aşı ekleyin.

Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırın.

Yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirin.

Haşlanıp suyu süzülmüş olan hamur aşını tencereye alın ve üzerini bir parmak geçecek şekilde soğuk su doldurulup ateşe konulur.

Su parmak yakmayacak kadar ısınınca ateşten alın, bir kaşık kızartılmış kaymak yağı karıştırarak yoğurtlayın.

Kaselere koyarak üstlerini kalan kızarmış kaymak yağıyla süsleyin.