GeriTatlı Tarifleri Fıstıklı kadayıflı Şam dürümü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstıklı kadayıflı Şam dürümü tarifi

Fıstıklı kadayıflı Şam dürümü tarifi

Şerbetli tatlılara ülke olarak duyduğumuz sevgi tartışılmaz. Özellikle bayram gibi özel günlerde ya da misafir sofralarında enfes bir şerbetli tatlı olmazsa olmaz. Sizin için bu tatlılar arasında en pratik ve en nefislerinden biri olan Şam dürümünün tarifini hazırladık. Biz Şam dürümünü fıstıklı yaptık ama cevizli tatlıları sevenler Antep fıstığı yerine ceviz kullanarak da çok leziz bir tatlı ortaya çıkarabilir. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 dilim limon

Fıstıklı kadayıflı Şam dürümü tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlayın.

Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırıp limon dilimlerini ilave edin.

Yüksek ateşte pişirmeye başladığınız şerbeti, kaynama noktasına geldiğinde orta ateşe getirip 15 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alıp ılınması için kenarda bekletin.

Bu esnada 1 yumurtayı ve 1 yumurtanın beyazını oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla birlikte yoğurma kabına alın.

Bir yandan karıştırıp bir yandan vanilya ve pudra şekerini ilave edin.

İrmiği ve kontrollü bir biçimde unu ekleyin.

Kabartma tozunu ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.

Kavurup ufaladığınız kadayıfı ve Antep fıstığını da hamura ekleyin ve homojenleşene kadar karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamurdan 8 eşit parça koparın ve bunları parmak kalınlığında rulolar haline getirin.

Ruloları yağlı bıçakla 2-3 parmak genişliğinde kesin ve tepsiye yerleştirin.

Ayırdığınız yumurta sarısını fırça ile hamurların üzerine sürün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Tatlıları yarım saat kadar pişirin.

Fırından aldıktan 10 dakika kadar sonra ılınmış şerbeti üzerine gezdirin.

Ağızda dağılan tatlınız şerbeti çektikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun…