GeriSebze Yemeği Tarifleri Fasulye kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye kavurması tarifi

Fasulye kavurması tarifi

Fasulye kavurması, klasik taze fasulye yemeklerinden sıkılanlar için çok iyi bir alternatif. İçine eklenen salatalık turşusunun verdiği hafif ekşi lezzetiyle farklı tatlar arayanların çok beğeneceği fasulye kavurması evde kolayca yapılabilir. Siz de bu yemeği evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • Tuz

Fasulye kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı piyazlık, fasulyeleri ve turşuları ise kare kare  doğrayın.

Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

Bir diş sarımsağı ezip salçayla birlikte soğanlara ilave edin.

Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip 10-15 dakika kavurun.

Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...