GeriEt Yemeği Tarifleri Evde İskender tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde İskender tarifi

Evde İskender tarifi

Dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir İskender yapmaya ne dersiniz? Bursa’nın yöresel lezzeti İskender'i evde yapabilirsiniz. Gözünüz korkmasın, sadece yarım saatte hazırlayabilirsiniz. Üzerinde gezdirilen tereyağı ile lezzeti taçlanan İskender, akşam yemeklerinizin sultanı olacak. Et, yoğurt ve tereyağının muhteşem buluşması İskender nasıl yapılır? Evde kolay İskender tarifi…

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 300 gram dana veya kuzu bonfile 
  • Yoğurt
  • 2 adet bazlama/tırnak pide
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Evde İskender tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sosu hazırlayın.

Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun.

İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.

Pide ya da bazlamalarınızı, 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 5 dakika ısıtın.

Bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin.

Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin.

Bir tabağa ekmekleri alın, üzerine sos gezdirin.

Ardından etleri koyun ve tekrar sos gezdirin. 

Yanına yoğurt ve üzerine tereyağı ile servis edin.

Afiyet olsun!