GeriSos Tarifleri Ev yapımı nar ekşisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı nar ekşisi tarifi

Ev yapımı nar ekşisi tarifi

Nar ekşisi özellikle salataların olmazsa olmazlarındandır. Kısırdan salataya birçok tarife lezzet katan nar ekşisinin, evde doğal olanını yapmak istiyorsanız, işte ev yapımı nar ekşisi tarifi ve kolay yapım aşamalarını paylaşıyoruz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

1 litre nar ekşisi için;

  • 15 kilogram ekşi nar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ev yapımı nar ekşisi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle narların kabuklarını bıçakla çizin. Ardından tahta bir kaşık yardımıyla vurarak nar tanelerinin iyice dökülmesini sağlayın.

Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Aksi halde nar ekşisi acı olabilir.

Narları mutfak robotundan geçirerek iyice ezin.

Sonrasında süzgece alıp elinizle bastırarak sularıyla posalarını birbirinden ayırın.

Süzdüğünüz nar suyunu geniş bir tencerede 3-4 saat kadar kaynatın.

Kaynadıkça üzerinde köpükler oluşacak, bunları bir kaşıkla toplayın.

Yoğun fakat akışkan pekmez kıvamı aldığında içine tuzu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Soğuyana kadar dinlendirdiğiniz nar ekşisini şişelere aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.