GeriHamur İşi Tarifleri Ev yapımı lahmacun tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı lahmacun tarifi

Ev yapımı lahmacun tarifi

Yapımı kolay ve pratik bir yemek arıyorsanız evde lahmacun yapmayı mutlaka denemelisiniz. Dışarıda keyifle yediğiniz lahmacunu evde de kolayca hazırlayabilmeniz mümkün. Ailenizi, misafirlerinizi mutlu edecek bu lezzet, yanında bol yeşillik ve ayranla daha da güzel hale gelecek. "Peki evde lahmacun nasıl yapılır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. O zaman gelsin çıtır hamuruyla mutfağınızın yıldızı olabilecek hazırlanışı kolay lahmacun tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1Çeyrek çay bardağı su
  • 500 gram yağlı dana kıyma

 

Ev yapımı lahmacun tarifi Nasıl yapılır?

Bir mutfak robotunun içine kıyma, baharatlar, salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve çekin.

Geniş bir kaba aldığınız harca kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ekleyerek iyice yoğurun.

Harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık değilse su ekleyin.

Harcınız dinlenirken hamuru hazırlayın.

Suyu bir kaba dökün ve üzerine tuzu ekleyin. Ardından unu azar azar ilave edin.

Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra hamuru eşit parçalara bölün.

Parçalara ayırdığınız hamurun üzerine hafif nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.

Hamurunuz hazır olduğunda tezgaha biraz un serperek mümkün olduğunca ince açın.

Açtığınız hamurun üstüne iç harcı her yerine gelecek şekilde yayın.

Yağlı kağıda koyduğunuz lahmacunu önceden ısıttığınız 250 dereceye ayarlanmış fırında 7-10 dakika arasında pişirin. Afiyet olsun...