GeriTatlı Tarifleri Ejder tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ejder tatlısı tarifi

Ejder tatlısı tarifi

Son yıllarda ülkemizde de adını sıklıkla duyduğumuz bir meyve olan ejder meyvesi ya da diğer adıyla pitaya, ilginç görünümü ve faydalarıyla dikkat çekiyor. Bu tropikal meyveden esinlenerek hazırlanan ejder tatlısı da sofralarınızda bir görsel şölen yaşatıyor. İşte ejder meyvesi tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Erik, çilek veya vişne marmelatı

Ejder tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye süt şeker ve irmiği dökün ve karıştırarak ısıtmaya başlayın.

Kaynamaya yakın haşhaş ve tereyağını ekleyip bir iki taşım kaynatın.

Ocaktan alıp vanilyasını ekliyin.

Kalıptan kolay çıkması için su ile çalkalayıp muhallebiyi kalıba boşaltın.

Buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirip meyve sosunu dökün.

Meyve sosu için; ev yapımı marmelatınızdan 1 çay bardağı kadar alıp 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı kadar su ve şeker ilave edip sos yaptım. Sizde benim yaptığım gibi marmelat yapıp küçük kavanozlarda her daim eliniz altında bulundurabilirsiniz oldukça pratik oluyor bu tür tarifler için. .

NOT: Hazır meyve sosunu paketteki gibi hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Meyve sosunu döktükten sonra kenarlarına şerit halinde toz Antep fıstığı döküp soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun....