GeriEt Yemeği Tarifleri Edirne tava ciğeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Edirne tava ciğeri tarifi

Edirne tava ciğeri tarifi

Türkiye’nin her şehrinin ünlü bir lezzeti var ama Edirne’nin tava ciğeri sadece ülkemizde değil yurt dışında da çok ünlü. Hatta Yunanistan, Bulgaristan gibi komşu ülkelerden bu ciğeri yemek için ülkemize gelenler var. Peki Edirne tava ciğeri yemek için illa Edirne’ye mi gideceğiz? Tabii ki hayır! Evimizde de bu enfes lezzeti pişirebiliriz. İşte evde Edirne tava ciğeri yapmak için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Edirne tava ciğeri tarifi Nasıl yapılır?

Ciğeri sinirlerini iyice temizleyerek yaprak şeklinde doğrayın.

Ciğer dilimlerini bir süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.

Una tuzu ekleyip güzelce karıştırın.

Ciğerleri una atıp her tarafını bulayın.

Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp ciğerleri fazla ununu silkeleyerek yağa atın.

Yapışmamaları için çatal yardımıyla ayırdığınız ciğerleri alt üst edip 1 dakika içinde yağdan alın.

Kızarmış acı biber ve kuru cacıkla servis edin. Afiyet olsun…