GeriÇorba Tarifleri Düğün çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası, etli çorbaları sevenler için birebir. İçinde kemik suyu, yoğurt ve yumurta olduğu için tam bir protein deposu olan bu çorba, özellikle kış günlerinde sofranızda mutlaka bulunması gerekenlerden. Oldukça da doyurucu olan düğün çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli kuzu eti
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Düğün çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Etleri üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.

Pişen etleri bir çatal yardımıyla didikleyin.

Etin suyunu çorbada kullanmak için başka bir tencereye aktarın.

Un, yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın.

Tuzu da terbiyeye ekleyin.

Et suyunun bulunduğu tencereyi ocağa alın.

İçine yoğurtlu terbiyeyi ekleyip hızla karıştırın.

Didiklediğiniz etleri de çorbaya ekleyip ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Çorbayı ocaktan almanıza yakın, tereyağını sos tenceresinde eritip kırmızı toz biberi yağda çevirin.

Biberli yağı da eklediğiniz çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine kurutulmuş nane serptikten sonra servis edin. Afiyet olsun…