GeriKahvaltılık Tarifleri Dört malzemeli kış reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dört malzemeli kış reçeli tarifi

Dört malzemeli kış reçeli tarifi
TÜLAY ERSANAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Dört malzemeli kış reçeli tarifi

Elma, havuç ve greyfurt bir araya gelince çok farklı bir reçel çıkıyor ortaya.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet elma
  • 2 adet portakal
  • 2 adet havuç
  • 2 adet greyfurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Dört malzemeli kış reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları yıkayıp kabuğuyla birlikte rendeleyin. Havuçların kabuğunu temizleyip rendeleyin. Portakalı yıkayıp kabuğuyla beraber 4 parçaya bölüp, robottan geçirin. Greyfurtların suyunu sıkın. Hepsini tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve yarım saat kaynatın. Yarım saat sonunda limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Eğer yaz için saklamak istiyorsanız da sıcakken kavanoza koyun ve kapağını sıkıca kapatın ters çevirin ve bu şekilde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra karanlık ve rutubetsiz bir yerde yüzüne çevirip saklayabilirsiniz. Arzu ederseniz eğer kaynama esnasında 2-3 adet karanfil ilave edebilirsiniz.