GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı şarlot tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı şarlot tarifi

Dondurmalı şarlot tarifi

Sıcak günlerin vazgeçilmez tatlısı olan dondurmalı şarlotun pratik bir tarifini mi aramıştınız? Dışı nefis kreple kaplı içi mis gibi çilekli dondurmalı bu enfes tatlının yapılışı oldukça kolay ve pratik. Görüntüsü de benzersiz olan dondurmalı şarlot pastasının tarifi aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket vanilyalı dondurma
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Krep için:

  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz

Dondurmalı şarlot tarifi Nasıl yapılır?

1 bardak çileği ve pudra şekerini mikserle çırpıp bekletin.

Kalan çileği de süt ve krem şantiyle mikserle çırpıp bekletin.

Vanilyalı dondurmayı çırpın, bekletin.

Yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve unu mikserde çırpıp krep hamuru hazırlayın. Yağsız tavada 6 adet krep yapın.

Krepler soğuduktan sonra pembe krem şantiyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları 1 parmak kalınlığında enlemesine kesin.

Çukur bir cam kasenin dibine ve kenarlarına tereyağı sürün. Kestiğiniz krepleri kasenin ortasından başlayarak tabağa döşeyin. İçine dondurmayı dökün.

Buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapmadan önce düz bir servis tabağına ters çevirip koymalısınız.