GeriBörek Tarifleri Dızmana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dızmana tarifi

Dızmana tarifi

Hamur işleri çay saatlerinin en güzel eşlikçileri. Bunlardan biri de çeşit çeşit hazırlanan börekler... Dızmana da diğer adıyla göçmen böreğini çok seveceksiniz. İster peynirli isterseniz de kıymalı olarak hazırlayabilirsiniz. Peki dızmana nasıl yapılır? Evde denemek isteyenler için dızmana tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • Tuz

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Dızmana tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Ilık suda erittiğini maya, şeker ve tuzu ortasına dökün.

Aldığı kadar su ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için üzerini bir bezle örtüp dinlendirin.

Böreğinizin iç harcı için soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine kıyma, karabiber ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.

İç harcınız hazır olunca ocaktan alın ve soğuması için kenara alın.

Elinizi sıvı yağla yağlayıp mayalanan hamurdan çok büyük olmayan parçalar koparın.

Yuvarlanan parçayı elinizle açın. Ortasına iç harcı ekleyip kapatın ve rulo haline getirin.

Rulo şeklinde hamuru lokmalık dilim olacak şekilde kesin.

Kesilen dilimleri fırın tepsisine alın ve 10 dakika bekletin.

Bir kapta üzerine sürülecek malzemeleri iyice çırpıp sosu hazırlayın.

Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...