Damat paçası tarifi

Osmanlı saray mutfağının leziz izlerini taşıyan Bursa'dan yöresel bir yemek ile karşınızdayız! Damat paçası... Düğünlerde gelinin annesi tarafından yapılan bu yemek günlük menülerde de yaygın olarak yer almaktadır. Tavuk suyuyla ıslatılmış ve beşamel sosuyla lezzeti katlanmış damat paçası sizi asla pişman etmeyecek. İşte Bursa yöresel mutfağından bu enfes yemeğin malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

Damat paçası tarifi
Damat paçası tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 300 gram tavuk eti
  • 3 adet yufka
  • 125 gram tereyağı

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Nasıl Yapılır
  1. Tavuk Eti Haşlama
    Tavuk etini haşlayın.
  2. Yufkaların Hazırlanması
    Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı serin. Eritilmiş tereyağını ilk katın üzerine gezdirin. Yufkaları klasik börek şeklinde tepsiye yerleştirin.
  3. Pişirme İşlemi
    Önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Montaj
    Yufkalardan oluşan tabanı haşlanmış tavuğun suyundan bir su bardağı ile ıslatın. Dinlenmesi için tepsinin üzerini örtün. Tavuk etini küçük parçalar halinde didikleyip yufkanın üzerine yerleştirin.
  5. Beşamel Sosun Hazırlanması ve Uygulanması
    Tavuk suyu, sarımsak, yumurta, sirke, tuz ve karabiberi tavada karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu tavukların üzerine gezdirin.
  6. Sunum
    Tereyağlı kırmızı biber sosunu hazırlayıp yemeğin üzerine gezdirerek servis edin.
  7. Sonuç Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ746 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ28 g
PROTEİN75 g