GeriTavuk Yemeği Tarifleri Çıtır yufkada tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır yufkada tavuk tarifi

Çıtır yufkada tavuk tarifi

Şimdi sizlere tavuk yemeklerini severlerin tadına doyamayacağı nefis bir tarif paylaşacağız. Çıtır yufkada tavuk tarifi, malzemelerin bütünleşmesiyle ve mantı benzeri bir sunumla akşam menüsünde hatta öğle vakti çay saatlerinde sevdiklerinize sunabileceğiniz şık bir yemeğe dönüşüyor. İşte çıtır yufkada tavuk tarifi malzemeleri ve yapım aşamaları…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tane taze yufka
  • 1 çorba kasesi haşlanıp didilmiş tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Çıtır yufkada tavuk tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tavuğunuzu haşlayın ve haşlanmış tavuk göğsünü diderek ince dilimler elde edin.

Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsağı ve baharatlarla bir kasede harmanlayın, ardından servis tabağına alın.

Yufkayı tezgaha açın, sonrasında yanlarından hafif içe katlayarak yarısına kadar rulo şeklinde sıkı sıkı sarın ve yarısında kesin.

Uç kısımları hafif ıslatılıp yapıştın.

Kızarırken açılmaması için diğer yarısını da bu şekilde hazırlanıp birer parmak kalınlığında kesin.

İsterseniz kalın olmaması için yufkanın tamamını sarıp kesebilirsiniz.

Yufkaları sıvı yağda kızartın ve tavukların üzerine yerleştirin.

Tereyağında kırmızı ve pul biberi tavada sos haline getirin ve çıtır tavuk yufkaların üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...