GeriBörek Tarifleri Çin böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çin böreği tarifi

Çin böreği tarifi

Vitamin deposu bu sebzeli Çin böreğine ailenin tüm fertleri bayılacak

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 250 gram soya filizi
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kereviz
  • 1 tane soğan
  • 200 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Çin böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları temiz bir zemine yayın. Önce ikiye daha sonra her bir parçayı üçe bölerek toplam 18 parça kesin.

Küçük küçük doğranmış soğanı margarinle birlikte kavurun. Kıymayı da ilave edin ve iyice kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip kavurun. Soya filizi, tuz ve karabiberi de katın.

Bu karışım soğuduktan sonra yufkaların üzerine paylaştırın. Sigara böreği şeklinde sarın. Yağda kızartmadan önce börekleri galeta ununa daha sonra da yumurtaya bulayın. Sıcak bir şekilde servis yapın.