GeriPasta Tarifleri Çam ağacı pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çam ağacı pastası tarifi

Çam ağacı pastası tarifi

Yeni yıla girildiğinde güzel bir pasta kesmek adettendir. Bu pastaların yılbaşına yakışır güzellikte olması da şarttır. Genelde yılbaşında kütük pastalar hazırlanır ama bu kez biz size göz alıcı güzellikte bir çam ağacı pastası tarifiyle geliyoruz. Bu tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu hazırladı. Yeni yılda umutlarınız çam ağacı gibi hep yeşil kalsın diye... Mutlu yıllar...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 adet ıspanak yaprağı

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz olarak krem şanti

Çam ağacı pastası tarifi Nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak 1 çay bardağı sıvı yağı ıspanak yapraklarıyla birlikte robotta çekin ve püre haline getirin.

Yumurtaları mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın.

Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.

Süt, yoğurt ve ıspanak sosunu ekleyip çırpın.

Un ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur oluncaya kadar çırpma işlemine devam edin.

Kek harcını yağlanmış çam ağacı şeklindeki kek kalıbına dökün

180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin.

Çam ağacı pastası tarifi

Krema için bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyin.

Krema ılınınca toz krem şantiyi ekleyip güzelce çırpın.

Kekin üst kısmını incecik kesin.

Bu parçayı ufalayıp keki süslemek için kullanmak üzere kenara alın.

Keki enlemesine iki parçaya kesin.

Bir parçasını servis tabağına alın ve kremadan yeteri kadar sürün. Arzu ederseniz kivi dilimleri de sıralayabilirsiniz.

İkinci parçayı üzerine kapatın ve kalan kremayı üzerine sürün.

Son olarak ufaladığınız ıspanaklı keki kremanın üzerine serpin.

Üzerini kırmızı renk glazür ve Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...