GeriBörek Tarifleri Baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi

Baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi

Baklavalık yufka özellikle bayram öncesi zamanlarda marketlerde kolayca bulabildiğimiz çok pratik bir malzeme. Adı 'baklavalık' olsa da başka tariflerde de çok işe yarıyor. İşte size bir örnek: Baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

İçi için

  • 3 adet patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Sosu için

  • Yarım paket eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlayıp ezin. Bir tencerede ince doğranmış soğanı ve salçayı kavurup patatesleri ekleyip harmanlayın.

Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Baklavalık yufkalardan 2 adet üst üste koyun. Bir kenarına harçtan koyup rulo yaparak sarın. 4’e bölüp fırın tepsisine dizin. Tüm yufkaları bu şekilde yaparak bitirin.

En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve kızarana kadar fırında pişirin.